17η Πανελλήνια Συνάντηση Ναυτομοντελιστών - Βίντεο - Αποτελέσματα

Δείτε βίντεο από τους Αγώνες στα πλαίσια της 17η Πανελλήνιας Συνάντησης Ναυτομοντελιστών που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Μοντελιστών Κεφαλλονιάς .






Tα βίντεο που ακολουθούν τα τράβηξε ο φίλος Πάνος Καφούρος.
Τον Ευχαριστούμε πολύ για την κάλυψη.







Βίντεο με φωτογραφίες από το Κεφαλλονιά Press:




Σ.ΜΟ.ΚΕ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ
Αργοστόλι 13/09/2013

Η 17η Πανελλήνια Συνάντηση Ναυτομοντελιστών ξεκίνησε την Παρασκευή το απόγευμα με ελεύθερες πλεύσεις μοντέλων σηματοδοτώντας τα 10 συνεχόμενα χρόνια εκδήλωσης στην Κεφαλονιά. Παρά το βροχερό φόντο οι συμμετέχοντες έπαιξαν διασκεδάζοντας τους θεατές.
Το πρωϊνό του Σαββάτου ξεκίνησε με αρκετό αέρα υποχρεώνοντας τους οδηγούς να κινηθούν με χαμηλές ταχύτητες καταστρώνοντας διαφορετική στρατηγική για να μπούν στον τελικό.


Στα Deep Vee Gas X ξεχώρισε από νωρίς ο Στέφανος Ζευγόλης που με σταθερή οδήγηση κι ένα πολύ καλά στημένο καραβάκι βρέθηκε να προηγείται των κατατακτήριων δοκιμών. Εξίσου γρήγορος ήταν ο Νίκος Καραγιαννίδης και ο Θοδωρής Λύγκας. Επίσης ξεχώρισαν στις αναμεταξύ τους κόντρες ο Αλέξανδρος Γεωργίου, ο Δημήτρης Ρούκος, ο Μάνος Ευσταθίου και ο Περικλής Παπαδόπουλος. Οι άτυχοι της κατηγορίας ήταν ο Φώτης Βασιλόπουλος και ο Αλέκος Βαλλιάνος με αρκετά προβλήματα στους κινητήρες τους. Ο Ανθούλης Κλωνάρης παίζοντας σε έναν δικό του ρυθμό μακριά από την ένταση των νευρικών οδηγών αποδείχτηκε σταθερός και πήρε άξια την τρίτη θέση στον τελικό.

Στα Deep Vee Gas Challenge που ξεκίνησαν το απόγευμα είχαμε επιδείνωση του ανέμου και το κύμα έγινε ανυπόφορο. Εκεί ξεχώρισαν οι οδηγοί με τη μεγαλύτερη υπομονή κι εμπειρία. Η βάρκα διάσωσης δε σταμάτησε ούτε λεπτό να μαζεύει τουμπαρισμένα καραβάκια κι ο Νίκος Καραγιαννίδης απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν είναι συμπτωματικά πρωταθλητής Ελλάδος. Χέλμης, Λύγκας και Δρακουλάκος συμπλήρωναν το ρεσιτάλ με το Ζευγόλη να επιμένει, παρ'ότι νέος οδηγός, και στο τέλος να ανταμείβεται. Ο τοπικός οδηγός στην κατηγορία αυτή Αλέκος Βαλιάννος μπήκε στον τελικό και προδόθηκε στην εκκίνηση για άλλη μια φορά από την ηλεκτρονική του κινητήρα του.
Το βράδυ ακολούθησε γεύμα στην πιτσαρία “Il mondo” που ήταν χορηγός της εκδήλωσης σε ένα κλίμα κεφιού και πειραγμάτων μεταξύ των οδηγών και των υπόλοιπων συμμετεχόντων. Έγιναν οι απονομές των επάθλων των δύο κατηγοριών που ολοκληρώθηκαν το Σάββατο, καθώς και των αναμνηστικών της εκδήλωσης κλείνοντας μια κουραστική μέρα γεμάτη συγκίνηση.


Η Κυριακή μας επιφύλαξε έναν εκπληκτικό καιρό και αρκετά φύκια μέσα στο στίβο που δημιούργησαν μια μικρή καθυστέρηση. Στο χρονικό περιθώριο των ελεύθερων πλεύσεων πριν ξεκινήσουν οι αγώνες είχαμε δύο αρνητικά συμβάντα που δημιούργησαν περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη των αγώνων. Η αρχή έγινε με τη συντριβή του Catamaran του Ρούκου στην προβλήτα από πρόβλημα ηλεκτρονικών και σε ελάχιστο χρόνο χάθηκε κι ένα ηλεκτρικό σκάφος μέσα στο βούρκο του λιμανιού κι αυτό από δυσλειτουργία ηλεκτρονικών. Ο Ν.Ο.Κ.Ι μας προσέφερε δύτη που παρά την εμπειρία του δεν κατάφερε τελικά να βρεί το χαμένο σκάφος γιατί ο πυθμένας του λιμανιού έχει πάρα πολύ βούρκο.
Τα Catamaran βρέθηκαν στο στοιχείο τους. Οι ταχύτητες που ανέπτυξαν πλησίασαν τα 60 μίλια και η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο. Από το πρώτο σκέλος ο τοπικός οδηγός Ανδρέας Στελλάτος έδειξε ότι θα είναι το φαβορί της κατηγορίας. Με ένα ρεσιτάλ οδήγησης και ταχύτητας βρέθηκε στην πρώτη θέση με διαφορά γύρων από τον δεύτερο Περικλή Παπαδόπουλο. Ο Στέφανος Ζευγόλης είχε ένα επίσης ταχύτατο σκάφος αλλά έσβησε και στα δύο σκέλη με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός κατάταξης. Ο Φώτης ο Βασιλόπουλος παρότι οδηγούσε σαν σε ράγες βρέθηκε στην τρίτη θέση λόγω χαμηλότερης ιπποδύναμης του κινητήρα του.

Στον αγώνα των ηλεκτρικών DeepVee Open η έλλειψη χρόνου μας υποχρέωσε να κάνουμε μόνο ένα σκέλος, χάνοντας την ευκαιρία οι οδηγοί να βελτιώσουν κάποια λάθη τους. Ο Αλέξανδρος Γεωργίου επικράτησε από τους πρώτους γύρους με το Βαλλιάνο να ακολουθεί σε παρόμοιο ρυθμό προσπαθώντας να διεκδικήσει την πρώτη θέση, όμως έκανε το λάθος, τούμπαρε παραχωρώντας τη δεύτερη θέση στον πολύ σταθερό Μάνο Ευσταθίου. Από τους άτυχους των ηλεκτρικών ήταν ο Περικλής Παπαδόπουλο που κάποιο πρόβλημα τον οδήγησε σε εγκατάλειψη στα μισά του σκέλους.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
NISSAN Μπεκατώρος
Αφοι Σταύρου Κρεμμύδα
Michelin Μαζαράκης
You Αργοστολίου Δ.Δελλάλης
Μαϊτζέβελο Είδη Μοντελισμού
Super Market Σταμούλης
Παιχνίδια Youpi
Euronics ΑΦΟΙ ΜΟΥΪΚΗ
Πανταζάτος Super Market
“Must” Fashion Λεωνιδάκης Παναγής
“Mobile House” Μπουζίκος Σωτήρης
Πιτσαρία “Il mondo”
“Καρνάγιο” Σπυράγγελος Κοσμάτος



Αποτελέσματα Αγώνων:

Deep Vee Gas Challenge

Κατάταξη    Όνομα          Τύπος Σκάφους   Κινητήρας
1ος  Καραγιαννίδης Νίκος   Sigma 51      J&G
2ος  Λίγκας Θεόδωρος       Own Design   RCMK
3ος  Ζευγόλης Στέφανος    Sigma 51    Zenoah Own Mod

Deep Vee Gas Χ

Κατάταξη    Όνομα          Τύπος Σκάφους    Κινητήρας
1ος  Ζευγόλης Στέφανος      Sigma 51     Zenoah Own Mod
2ος  Καραγιαννίδης Νίκος     Sigma 51           J&G
3ος  Κλωνάρης Ανθούλης   ΧΧΧ Aeromarine   Quickdraw

Catamaran Gas X

Κατάταξη     Όνομα         Τύπος Σκάφους          Κινητήρας
1ος  Στελλάτος Ανδρέας  Conquest Aeromarine   SRB Zenoah
2ος  Παπαδόπουλος Περικλής  Cyclone Aeromarine   Zenoah Own Mod
3ος  Βασιλόπουλος Φώτης    Conquest Aeromarine    Zenoah Own Mod

Deep Vee Electric Open

Κατάταξη     Όνομα         Τύπος Σκάφους         Κινητήρας
1ος  Γεωργίου Αλέξανδρος  Delta Force Copy       NEU
2ος  Ευσταθίου Μάνος        Delta Force Copy     Leopard
3ος  Βαλλιάνος Αλέκος    Aeromarine Titan 40    Leopard with Gear Box



Ευχαριστούμε το Λιμεναρχείο Αργοστολίου για τη συνεργασία του στη διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης. Επίσης, ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ Άγγελο Κωνσταντάκη για τα τραπέζια και τις καρέκλες που χρησιμοποιήσαμε στην εκδήλωση καθώς και όλους τους χορηγούς που βοήθησαν να μείνει το επίπεδο της εκδήλωσης για άλλη μια φορά υψηλό. Επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας εμπιστεύονται κάθε χρόνο στην προσπάθειά μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το Στέλιο Σακαντάρη που παρότι έχασε το σκάφος του στην πρώτη του συμμετοχή στην εκδήλωσή μας, μας υποσχέθηκε ότι του χρόνου θα έρθει με ένα καινούργιο όμοιο.
Ευχαριστούμε την ομάδα της Λευκάδας που προσέφερε, όπως κάθε χρόνο, τις τέντες, διευκολύνοντας όλους τους συμμετέχοντες. 
Ευχόμαστε σε όλους καλό χειμώνα και καλή αντάμωση σε ένα χρόνο.

Ο Πρόεδρος Σ.ΜΟ.ΚΕ. 

Παναγιώτης Καμπάδης


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου